Táborba, külföldi osztálykirándulásra megy a gyerek? Erre figyeljen!

Utasbiztosítás osztálykirándulásokhoz is!Nyári táborba vagy külföldi osztálykirándulásra utazni izgalmas és nagyszerű lehetőség a gyermekeknek. Új élményeket szerezhetnek, új barátokat találhatnak, és számos új dolgot tanulhatnak meg. Az ilyen utazások azonban némi előkészületet és odafigyelést igényelnek annak érdekében, hogy gyermekeink biztonságban legyenek.

Íme néhány fontos dolog, amire érdemes odafigyelni, ha a gyermekünk nyári táborba vagy külföldi osztálykirándulásra készül:

  1. Beszéljük át az utazás részleteit: Beszéljünk a gyermekünkkel az utazás tervezett útvonaláról, az utazás idejéről és a várható programokról. Ez segít megnyugtatni őket, ha aggódnak a távoli utazás miatt, és felkészíti őket a váratlan helyzetekre.

  1. Ellenőrizzük az utazáshoz szükséges dokumentumokat: Győződjünk meg róla, hogy a gyermek rendelkezik-e érvényes személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, (ha szükséges) vízummal, uniós TB kártyával vagy bármilyen más dokumentummal, hogy biztonságosan és zökkenőmentesen utazhasson.

  1. Győződjünk meg arról, hogy megvan-e minden szükséges felszerelés: Ellenőrizzük, hogy a gyermeknek van-e elegendő ruhája, cipője, van-e tisztálkodási szer csomagolva. Célszerű utazási listát használni az ellenőrzéshez.

  1. Az egészségügyi kérdések: Ha gyermekünknek bármilyen egészségügyi problémája van, akkor beszéljünk erről az utazás előtt az orvosával, és győződjünk meg róla, hogy a van-e elegendő gyógyszere és tudja-e, hogy mikor és hogyan kell bevenni azokat. Ha valamilyen ételre, italra, pollenre, szúnyog- vagy darázscsípésre, egyéb dologra allergiás, ezt feltétlenül beszéljük meg a kísérő tanárokkal, nevelőkkel, táborvezetőkkel.

  1. Beszéljünk gyermekünkkel a biztonsági szabályokról: Hogyan kerülhetik el, hogy eltévedjenek, hogyan kommunikáljanak idegenekkel, hogyan vigyázzanak az értékeikre és mit tegyenek, ha bajba kerülnek.

  1. Pénzügyi kérdések: Költőpénz nélkül akkor sem lehet elengedni a gyermekünket kirándulni, ha az utazás során teljes ellátásban részesül és már előre kifizettük az utazás, a szállás és az étkezés költségeit. Legjobb, ha naponta meghatározunk egy keretet és annak megfelelően látjuk el zsebpénzzel, de ma már a bankkártyájára is tudunk pénzt utalni szükség esetén. Ha külföldre megy a gyerek, érdemes előre, itthon pénzt váltani. Javasolt a kisebb címletek váltása, hogy a napi költéshez, például egy fagyizáshoz ne kelljen sok pénzt magával vinnie.

  1. Legyen biztosítva az utazás: A gyermekünk biztonsága érdekében mindenképpen kössünk utasbiztosítást már 1-2 napos külföldi osztálykirándulásra is, illetve balesetbiztosítást a nyári táborozásra. A hátizsák, telefon, pénztárca vagy egy irat elvesztése komoly problémát okozhat külföldön, de egy patak átugrása, vagy játék közben történő esés is okozhat olyan sérülést, amikor jól jöhet a balesetbiztosítás.

 

Felhőtlen, balesetmentes időtöltést és élményekben gazdag nyarat kívánunk minden gyermeknek. Reméljük, hogy a szülőknek pedig segítettünk ezzel az összeállítással, illetve utasbiztosítás kalkulátorunkkal:

https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft